divendres, 17 d’agost del 2012

L'EDUCACIÓ PROHIBIDA

 Si teniu por de descobrir que el nostre sistema educatiu ha de canviar millor que no mireu aquesta pel·lícula. 


Aquest projecte el trobareu a la seva WEB
Sinopsi: 
L'escola ha complert ja més de 200 anys d'existència i és encara considerada la principal forma d'accés a l'educació. Avui dia, l'escola i l'educació són conceptes àmpliament discutits en fòrums acadèmics, polítiques públiques, institucions educatives, mitjans de comunicació i espais de la societat civil.Desde seu origen, la institució escolar ha estat caracteritzada per estructures i pràctiques que avui es consideren majorment obsoletes i anacròniques. Diem que no acompanyen les necessitats del Segle XXI. El seu principal falencia es troba en un disseny que no considera la naturalesa de l'aprenentatge, la llibertat d'elecció o la importància que tenen l'amor i els vincles humans en el desenvolupament individual i col · lectiu. 

A partir d'aquestes reflexions crítiques han sorgit, al llarg dels anys, propostes i pràctiques que van pensar i pensen l'educació d'una manera diferent. "L'Educació Prohibida" és una pel · lícula documental que proposa recuperar moltes d'elles, explorar les seves idees i visibilitzar les experiències que s'han atrevit a canviar les estructures del model educatiu de l'escola tradicional. 

Més de 90 entrevistes a educadors, acadèmics, professionals, autors, mares i pares, un recorregut per 8 països d'Iberoamèrica passant per 45 experiències educatives no convencionals, més de 25.000 seguidors a les xarxes socials abans de la seva estrena i un total de 704 coproductors que van participar en el seu finançament col · lectiva, van convertir "L'Educació Prohibida" en un fenomen únic. Un projecte totalment independent d'una magnitud inèdita, que dóna compte de la necessitat latent del creixement i sorgiment de noves formes d'educació.

He descobert aquest material gràcies Assemblea del Barri GòticMoltes gràcies per compartir.