diumenge, 13 de desembre de 2015

E=mc²

Aquesta setmana he llegit un article que parla de Einstein i d'educació.

Así es como Einstein educó a su hijo


Es fa estrany pensar que amb tanta gent que ha  reflexionat respecte  l'educació, el sistema educatiu, dels mestres......i tantes coses segueixen igual.
És clar que hem avançat.
Però i la finalitat de l'educació a canviat?
No amb això no. Noo s'ha escoltat ni a l'Einstein ni a ningú fora del sistema polític-econòmic.

Les escoles ara (sempre)  valoren el rendiment acadèmic. La competitivitat entesa com una lluita entre companys i no com un afany de superació personal. El donar un servei per rebre molts diners.
Amb aquesta escola selectiva és molt difícil parlar d'escola inclusiva. De fet és impossible.
Però si imaginem una escola on els alumnes aprenguin junts, segons les seves capacitats i interessos. On es treballi per l'individu però pensant en el col·lectiu, on hagis de ser crític, on puguis ser creatiu .....llavors veurem L'ESCOLA.

És que la societat...... Els interessos econòmics d'algunes persones fan que la societat es mogui en una direcció o en una altre. Per canviar les coses no  podem demanar permís. Senzillament ho hem de fer.

És que els polítics......El sistema democràtic porta al parlament les persones que nosaltres decidim. Porta al parlament les idees que nosaltres hem votat. Quan un partit diu una cosa i en fa una altre ens enganya i s'ha de fer fora. Ja que no representa allò pel que va ser escollit.

Al sistema educatiu es canvien coses que fan que tot segueixi igual. Per això propostes de fa 100 anys encara són vigents.