dijous, 29 de novembre de 2012

"ELS PEIXOS no es mullen"


Fa dies que no posava res al bloc. 
Es fa difícil parlar d'inclusió en aquests moments. 
Cada dia tinc més sensació de que volen una educació per a uns poquets i els altres ja s'ho faran. Però no s'ha de perdre mai l'esperança (ni els amics que et fan moure)  i  dimarts  me'n vam regalar una mica d'esperança.


"ELS PEIXOS no es mullen", EL PRIMER CURT D'ANIMACIÓ CREAT PER NENS AMB I SENSE DISCAPACITAT
  • És un projecte educatiu l'objectiu de millorar la integració dels alumnes amb Síndrome de Down a l'entorn escolar
  • Manel Fuentes, Carme Barceló i Pedro García Aguado van presentar el curt al costat dels nens que han fet realitat aquest curt únic
  • A l'estrena van assistir nombrosos vips entre els quals va destacar la dissenyadora Rosa Clarà
Barcelona, ​​28 de novembre de 2012. - Ahir es va presentar a Barcelona "Els Peixos no es mullen", el primer curt d'animació creat per nens amb i sense discapacitat. El projecte té com a objectiu arribar als col · legis de tot Espanya com a eina per sensibilitzar alumnes i professors i ajudar a millorar la inclusió dels nens amb síndrome de Down a l'entorn escolar.
El projecte és el resultat de més de dos anys de treball conjunt de 12 nens, 6 d'ells amb síndrome de Down, que han participat en tot moment en el procés creatiu del curt convertint-se en guionistes, il · lustradors i creadors de la música.
"Els Peixos no es mullen" és una iniciativa del Món a l'inrevés per a la Fundació Invest for Children, que ha comptat amb l'assessorament de Down Espanya i la participació de la Fundació Alain Afflelou com a principal finançador de la producció. Així com la col · laboració del Museu d'Art Contemporani de Barcelona que ha cedit l'ús de les seves instal.lacions per poder presentar aquest projecte.
En el projecte han participat molt activament els periodistes Manel Fuentes i Carme Barceló, que després de diverses sessions amb els nens, han redactat un conte que dóna origen al curt d'animació. També s'han fet partícips del projecte la model Martina Klein i el coach televisiu Pedro García Aguado. Els quatre han doblat les veus dels principals personatges del curt d'animació i han prestat la seva imatge al projecte de manera desinteressada.
Carme, Manel i Pere van presentar l'acte al costat dels nens al qual van assistir l'acte van assistir diverses personalitats de la vida social i cultural de Barcelona com la dissenyadora Rosa Clarà, entre d'altres.
El curt d'animació està acompanyat d'un documental que recull tot el procés de treball dels nens. Ambdós documents es lliuraran als col · legis en un pack de treball, amb un programa educatiu elaborat per Down Espanya, que els permetrà treballar amb els alumnes conceptes com la igualtat, la no discriminació i el respecte per la diversitat humana.
EL MÓN ESTÀ DESORDENAT
La inspiració creativa d'aquests dotze nens porta als sis protagonistes del curt a la Xina, després de sobreviure a un cicló que ha desordenat el món.
S'han separat famílies i amics, els països han canviat de lloc i comencen a aparèixer tot tipus de coses desordenades. Però creadors i protagonistes tens una idea clara: ajudar a ordenar el món.
Els protagonistes mostren com les seves diferències no els han superat, sinó que els uneixen cada dia més. D'aquesta manera, el curt incita a nens i adults a reflexionar sobre conceptes com la solidaritat, el treball en equip i la integració de persones amb discapacitat.
PARTNERS
El món a l'inrevés és una iniciativa dels empleats del grup Havas Media que, fora d'horari laboral i de manera altruista, dediquen el seu temps i experiència en el sector de la comunicació per ajudar a ONG, fundacions i associacions.
Visita'ns: www.mundoalreves.es
La Fundació Invest for Children és una fundació internacional sense ànim de lucre, del Grup Invest Industrial, que treballa per aconseguir una vida millor per a les persones amb discapacitat intel · lectual.
Down Espanya agrupa a 83 institucions de síndrome de Down de tot Espanya, sent l'organització de referència de la Síndrome de Down al nostre país.
La Fundació Alain Afflelou emprèn les activitats de RSC de les òptiques Alain Afflelou. Desenvolupa accions de caràcter social com la campanya de prevenció del fracàs escolar i altres activitats relacionades amb la visió o la conducció.