dissabte, 5 de novembre del 2011

SEP

L'escola inclusiva es mou és un bloc informatiu però ara també serà un bloc d'opinió. Amb aquest pas endavant  sóc conscient que haig de donar la oportunitat a d'altres persones a opinar i buscar entre especialistes opinions contrastades. Ho faré amb paciència i temps.

Comencem a opinar?

Encara no es pot valorar els resultats del SEP, (tot ho mesurem a l'escola i encara no sé per què?) però no crec que aquest plantejament de reforç escolar tingui res a veure amb l'escola inclusiva que defineix el pla aprendre junts per viure junts 2008-2015 .

Potser és que aquest pla no se'l creu ningú?
Potser el SEP és la proposta econòmicament rendible de mantenir la sisena hora?
Potser és la nova línia de treball del Departament d'Ensenyament?
Potser és la mateixa línia que s'estava fent fins ara on la inclusió és una paraula molt bonica però que no li interessa a ningú?

És trist però jo voto per la última. Crec sincerament que la inclusió no interessa a les persones que governen. Crec que la major part del món educatiu viu d'esquena a les propostes realment inclusives ( aprenentatge cooperatiu, Comunitats d'Aprenentage)  i, crec que l'educació és un reflexa de la societat, i crec que la societat ha de canviar.
Si no vol canviar aquí intentarem treure la mascara a la hipocresia del nostre món, una tasca difícil però que s'ha d'intentar.