dissabte, 13 de juny del 2015

i per què no....?

Divendres l'Alba va anar al concert d'Amarcordgv dins del marc concerts endins de la Pedrera.
Va escoltar, veure i sentir un dels grups que més li agrada del programa dels dissabtes a la nit, el oh Happy Day.
L'Alba  va parlar una estona amb ells i els hi va explicar algunes de les seves sensacions de la nit. Alguna per què van ser moltes i duraran dies i dies.




Moltes gràcies el Amarcord pel concert i per l'acollida que vareu fer a l'Alba i la resta de nens que van compartir aquest espai amb vosaltres.

Moltes gràcies a la Pedrera per obrir les portes a propostes diferents.

Moltes gràcies a ccma per contra programar pels dissabtes a la nit un programa de cors com el Oh Happy Day.

Sou tots molt valents i aneu tots contracorrent.Ho feu en un marc administratiu que creu que la cultura és un luxe. Ho feu en un marc administratiu on es promociona un sistema educatiu que arrossega  a la música i la resta de les expressions artístiques a la marginació.


Divendres vàm tornar a comprovar que amb la música l'Alba es "distreu", però també vam descobrir que amb la música l'Alba mou el seu cos, busca l'equilibri i el ritme, que treballa la memòria, que millora la dicció, que aprèn vocabulari,que llegeix,  que descobreix instruments, que utilitza  el català, el castellà l'anglès. Que ha descobert la Pedrera i Gaudí. Que conta fins a quinze per pagar una entrada i que sap esperar a la cua per entrar. També vam descobrir que li agrada explicar les coses amb les noies i nois d'Amarcord, que imita molt bé a la Bàrbara i que li fa vergonya ......no noli fa vergonya fer-se fotos.
La música (com la resta d'expressions artístiques) ens dóna moltes coses de les que són realment importants. Quan algun dia canviem el sistema educatiu ho farem amb música, pintura i teatre, també amb llengua i matemàtiques perquè quan fem les coses junts, les coses surten millor.
i per què no.......


Sistema educatiu
Musica-LOMCE
Adeu-musica-adeu


La cultura és un luxe
IVA-cultural
Nada que decir

Expressions artístiques
por-que-el-cerebro-humano-necesita-el-arte
Arte como estratègia para la educaión inclusiva
El papel de la educación artística