dijous, 10 d’abril del 2014

XI Festa per una societat inclusiva al Garraf

Fa temps un "per què?" es va fer famós en boca d'un entrenador. Les seves preguntes i respostes no et portaven enlloc ni deien res. Això sí, van passar-se una i una altra vegada pels mitjans de comunicació.
Avui des del Garraf responen al "per què?" de coses molt importants. Ho fan amb coherència i sense tanta expectació mediàtica. Però les seves respostes i les seves accions faran que un dia el nostres fills visquin en un país millor.




Perquè la inclusió social dels infants, joves i adults amb discapacitat encara està lluny d’haver-se assolit malgrat tots els avanços que hi ha hagut en els últims trenta anys.

Perquè encara és necessari explicar que les persones amb discapacitat són, abans que res, persones, ciutadans i ciutadanes amb drets i amb deures, amb capacitats i no solament discapacitats, subjectes que formen part de la
 societat no solament perquè hi són físicament, sinó perquè contribueixen a la seva articulació i desenvolupament.

Perquè en l’àmbit de l’educació, és l’únic sector d’alumnes del qual encara es posa en dubte si han d’accedir o no a l’ensenyament ordinari, sobretot quan tenen limitacions educatives importants.

Perquè encara és molt difícil l’accés al mercat laboral ordinari dels joves amb discapacitat.

Perquè encara hi ha molta gent que pensa que, pel seu bé, és millor que vagin a escoles especials, centres especials de treball, a esplais i centres d’esbarjo per nens, nenes i joves amb discapacitat.

LA INCLUSIÓ SOCIAL DELS INFANTS, JOVES I ADULTS AMB DISCAPACITAT ÉS UN BENEFICI PER A TOTHOM.


http://festasocietatinclusivagarraf.blogspot.com.es/

https://www.facebook.com/FestaPerUnaSocietatInclusivaGarraf