dimecres, 10 d’abril del 2013

XARXA CLAU

Dissabte es va presentar XARXA CLAU.



Les famílies som clau en l'èxit educatiu dels nostres fills i filles

La participació de les famílies és CLAU per arribar a l'èxit educatiu de tothom. El Projecte CLAU pretén que les AMPA de Catalunya liderin totes aquelles actuacions, demostrades científicament, que influeixen per assolir l'èxit educatiu dels alumnes. 


En algunes de les xerrades de ODISEA presentant INCLUD-ED on havíem assistit com escola inclusiva es mou,ja havíem vist l'Alex Castillo i altres representants de la Fapac. Escoltant i prenent nota d'aquestes actuacions d'èxit.
Aquesta Federació de familiars d'alumnes (esperem que actualitzin el nom aviat) ja tenen les propostes presentades i ho fan amb XARXA CLAU.

Alguns sectors de la comunitat educativa   veiem en aquest projecte INCLUD-ED la solució a una part dels mals del sistema educatiu. Un canvi en la manera de plantejar l'educació. 
Ara mateix però la gent que creu en aquest projecte és una minoria.Toca esperar quina serà la resposta en els centres, a l'administració, a les AFAs. 

Les retallades són un mal intolerable del neoliberalisme que hem creat( o que ens han fet empassar), però l'educació no pot esperar. Necessitem canviar estructures que no funcionen quan ja sabem que no funcionen. "Ocurrències" ja se n'han fet masses. Potser ens toca escollir actuacions que està comprovat que funcionen. 
No ho sé, potser m'equivoco i tot ha de seguir igual. Però aviseu-me que deixaré de lluitar.