diumenge, 17 de febrer de 2013

III Conferències Família 21

Aquest any hem tornat a participar de les conferències que organitza Família 21.

Volem felicitar aquest col·lectiu de famílies per l'acte on hem pogut assistir. S'ha tornat a repetir una bona organització, temàtica interessant, bons conferenciants, un espai adequat i una puntualitat acceptable.
Però, per sobre d'aquests aspectes logístics, valorem molt positivament la capacitat d'aquest col·lectiu d'oferir un espai vàlid tant per famílies com per professionals.

El grup de persones que va poder presenciar la part de la conferència de divendres ens han explicat la claredat i emotivitat del doctor Jesús Flórez.

Dissabte  la lectura i la escriptura van ser les protagonistes de la conferència.
Es va presentar un material que ja havíem portat en aquest bloc.
Ho va fer una de les autores d'aquest llibre i una de les persones que treballa amb aquest material. Mercedes del Cerro, Asun Lezcano.


Molts flaixos per poder recollir tot el material que presentaven 
El Doctor Flórez va tornar a participar i ens va parlar de la seva experiència com a pare d'una filla amb Síndrome de Down i de la importància de formar-nos com a pares. En aquest sentit va recomanar una de les publicacions de referència a nivell mundial de la Síndrome de Down i on el material és gratuït i no es basa amb "ocurrències". Down21

La tarda del dissabte es va utilitzar per explicar   com preparar i modificar el material de Sindrome de Down: lectura y escritura. I després José María Martínez ens va explicar el seu dia a dia  amb  el suport de la seva família i del que rep de la fundació AURA. Sinceritat i sentit comú d'una persona que no es va cansar de repetir-nos que hem de mirar la persona i no la discapacitat. Una nova lliçó i aquesta ha sigut molt, molt gran.