dimarts, 13 de març de 2012

SAE, Saló Alternatiu de l’Ensenyament

Tot i no conèixer els detalls ni tot el rerefons filosòfic, la SAE em sembla una gran idea i un espai on l'escola inclusiva podria  participar.
Aquest any ja no hi som a temps. Però potser l'any 2013 si es torna a organitzar un SAE podem plantejar un xerrada o un parada on puguem fer sentir la veu dels invisibles. Dels alumnes que no formen part de sistema ordinari.
Passo la informació  que m'ha arribat.
Participa al SAE!

Jornada reivindicativa de la Comunitat Educativa

Dissabte 24 de març a l’Avinguda Mª Cristina, de 10 a 14h i de 16 a 19h.


Boicot al Saló de l’Ensenyament i proposta d’alternatives!  
Un any més, arriba a la ciutat el “flamant” Saló de l’Ensenyament de Barcelona. Un espai que amb els anys s’ha erigit en mostra d’ensenyaments d’èlit, de compra-venta de màsters, on no tenen cabuda la majoria d’àmbits educatius ni les alternatives al seu model mercantilista de l’Educació, però sí les forces armades amb estand propi! Una altra Fira de negocis inaccessible pels centres educatius i els joves, en el context actual de retallades i privatitzacions, una política de beques irrisòria i unes taxes prohibitives.


Saló Alternatiu de l’Ensenyament

En resposta a un Saló de l’Ensenyament fet d’esquena a la ciutadania per la Generalitat de Catalunya, símbol del seu model educatiu elitista, mercantilitzat i productiu; la comunitat educativa s’ha organitzat per impulsar el 1r Saló Alternatiu de l’Ensenyament el proper dissabte 24 de març a l’Avinguda Mª Cristina (mapa). El SAE serà una jornada reivindicativa de la comunitat educativa en la que volem denunciar el model educatiu exposat en aquesta Fira, fruit d’inversions milionàries en l’actual context de crisi que es tradueix en brutals reformes, retallades i privatitzacions; i alhora mostrar que una altra Educació és més que possible, és necessària, tal i com reclamen les recents mobilitzacions de la comunitat educativa a favor de l’Educació Pública.
Fem una crida a tota la ciutadania a donar suport a aquesta iniciativa impulsada des de baix i a participar-hi activament, i especialment a aquelles persones que formen part de la comunitat educativa, des d’escoles bressol a secundària, escoles lliures, d’arts i oficis, formació professional, mestres, mares i pares d’alumnes, ampa’s, associacions de veïn@s; estudiants, professor@s i treballador@s universitaris; sector del lleure, caus i esplais, el tercer sector... a que participin activament en l’organització del 1r Saló Alternatiu de l’Ensenyament. Perquè l'educació no és un negoci! Perquè l’Educació és cosa de tot@s! Davant de l’eslògan del Saló de l’Ensenyament: “Fes-te a tu mateix”, el Saló Alternatiu diu: “Eduquem-nos col·lectivament!”

SAE

Lloc: Avinguda Mª Cristina (L1: Plaça Espanya)

Dimecres 21 de març: Concentracions al Saló de l’Ensenyament

11h Denuncia de la mercantilització de i la presència militar.

16h Presentació pública del SAE amb lectura del manifestDissabte 24 de març: Jornada reivindicativa de la comunitat educativa

10-14h Inici de la jornada amb la creació conjunta d’una pancarta amb el lema: “L'educació no és un negoci, eduquem-nos col·lectivament” continuada per una xiulada popular contra el Saló de l’Ensenyament. A les 11h començaran les activitats dels diferents col·lectius en lluita organitzats per sectors; xerrades, tallers, debats, assemblees, piquets informatius...

16h Xerrada-debat. L'educació pública en temps de retallades. Ponents:

17h Xerrada-debat. Reforma Laboral i precarietat del sector educatiu. Ponents:

18h Assemblea General de la Comunitat Educativa

19h Clausura de l’acte amb actuacions musicals i lectura del manifest.Pots seguir el SAE:Twitter: #SAE2012