dijous, 28 de maig del 2015

Una TV per a tothom

La xarxa va plena d'un reportatge que emet TEB vist.

No coneixia el projecte d'aquesta televisió, ni la feina que estan realitzant, ni totes les possibilitats que té aquest mitjà. 

Clar que tampoc coneixia aquest grup cooperatiu. TEB  
Quan m'he posat a llegir quantes coses fan i com està organitzat m'he adonat una vegada més, que tenim molta sort amb   tanta gent treballant per una societat inclusiva.
I quantes coses i de quanta gent hem d'aprendre......

Els deu minuts de reportatge són una bona eina per aquelles persones escèptiques, una manera de presentar l'escola inclusiva com una realitat i no com una utopia.

"Una escola per a tothom"

dilluns, 4 de maig del 2015

La discapacitat és un procés d'opresió

Vull compartir aquest vídeo que parla d'inclusió. I en parla un "ACTIVISTA" de la inclusió, potser sorprèn la claredat amb que ho fa, els termes que utilitza però és un discurs necessari, una sotragada a la quietud que ens porta la quotidianitat.
Cosificar, oprimir, estigmatitzar, por, diferencialisme, discurs de resistència.......

Potser amb una sola visió de la conferència  no en tindrem prou per poder captar totes les afirmacions que dóna....PERÒ ESCOLTA'L UNA VEGADA PER CANVIAR DE MIRADA.


XII Jornades Internacionals sobre la Síndrome de Down. Conferència És un dret. Famílies, entitats i escoles en el procés d'inclusió educativa. Ignacio Calderón Almendros. Professor del Departament de Teoria i Història de l'Educació de la Universitat de Màlaga.

 
XII Jornades Internacionals sobre la Síndrome de Down from FundacióCatalanaSíndromeDown on Vimeo.